De woonkamer is de centrale kamer in mijn huis. Hier ontvang ik mijn gasten, kijk ik televisie, lees ik een boek, of luier ik. Ik omschrijf mijn huiskamer dan ook als warm, gezellig en misschien een beetje rommelig. Een combinatie van oude en nieuwe meubelen zorgt ervoor dat mijn huis als eigen voelt. Hoewel ik best van moderne meubels houd, geeft een huis met ALLEEN maar moderne meubels in mijn ogen een ‘showroom’ gevoel.

Over smaak valt niet te twisten, dat wordt maar weer eens duidelijk uit het verhaal van vriendin M: zij wordt ongelukkig van oude meubels op rommel- en vlooienmarkten en krijgt spontaan jeuk bij het idee dat ze oude meubels in haar huis moet plaatsen. Wanneer ik haar weer eens vertel over een ‘markt afstruin ervaring’, schudt zij lachend (maar ook vol afschuw) haar hoofd.

Wil jij een echte eigen inrichting? Combineer dan designer meubelen met Ikea, maar ook rommelmarktobjecten met persoonlijke spullen> Foto’s, boeken en cadeaus van dierbaren maken je huis juist zo persoonlijk en eigen.

Design meubelen als de Barcelona (Ludwig Mies van der Rohe) chair en de Lounge (Eames) chair zijn op zich al prachtig. Een strakke moderne inrichting versterkt de kracht van deze design meubel klassiekers, maar wanneer je daar een antieke tafel aan toevoegt, bereik je pas echt een styling hoogtepunt.

Een perfecte balans vinden tussen antieke-  en nieuwe meubelen, materialen en persoonlijke accessoires, dat is mijn design doel voor dit nieuwe jaar. Ik hoop dat 2012 voor jou ook veel wooninspiratie en interieurideeën zal brengen.

Comments are closed.