Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in verre landen, vreemde culturen en sprookjes van waar dan ook ter wereld. Als kind was ik altijd van huis, bij vriendinnetjes aan het logeren of buiten op ontdekkingsreis. In mijn dromen ging ik de hele wereld over. In de realiteit namen mijn ouders mijn zus en mij mee op reis in Europa. En niet veel later leerde ik de overige werelddelen kennen.

Hoewel ik mijzelf inmiddels meer als een wereldburger beschouw dan als een oer-Hollandse vrouw, ben ik wel degelijk trots op de Nederlandse cultuur. En dan met name op het interieur design van eigen bodem.

Ik geniet van Dutch Design Week in Eindhoven en ik word blij van de prachtige collecties van succesvolle Nederlandse design organisaties zoals Moooi. En hoewel Nederlanders niet bekend staan om hun temperament, weten echte Hollandse design klassiekers zoals de Knotted Chair en de Random Light de harten en de huizen van velen te verwarmen. Hollands Glorie op haar best.

Dutch design is hot en verdient  alle mogelijke aandacht.

Ik heb een aantal van mijn favoriete  Nederlandse interieur design items op een rij gezet. De volgende ontwerpen zijn in mijn ogen innovatief, gedurfd en wonderschoon:

Disco Dish (Studio Bertjan Pot)
Disco Dish (Studio Bertjan Pot, 2013)
blauwe-vaas
Lichtblauwe vaas van Pols Potten
Sushi (Edward van Vliet)
Sushi (Edward van Vliet)
STICKYLAMP-Chris Kabel
Stickey Lamp (Chris Kabel voor Droog)
Rockid (ontwerpduo)
Rockid (ontwerpduo)
Boutique Kimono (Marcel Wanders voor Moooi)
Boutique Kimono (Marcel Wanders voor Moooi)
Oudelampjeskaplap (Piet Hein Eek)
Oudelampjeskaplap (Piet Hein Eek)
Poster just PERFEKT (Vorstin)
Poster just PERFEKT (Vorstin)
Flower Cup (Carola Zee)
Flower Cup (Carola Zee)
knotted chair
Knotted Chair (Marcel Wanders, 1996)
Downstairs (Studio Bertjan Pot, 2012)

Hoewel ik normaliter een voorstander ben van ‘offline shoppen’ voor interieur (ik wil materialen altijd zelf even voelen), zijn de volgende webshops perfect om design van Nederlandse ontwerpers aan te schaffen:

Ik ben altijd zeer benieuwd naar nieuwe webshops op het gebied van interieur design. Ook aanstormend talent volg ik graag. Wellicht ken je iemand, ben jij iemand of heb jij een webshop die ik zeker op mijn interieurblog zou moeten vermelden. Laat me dat dan gerust even weten via eefje@interieurblog.com.

 

 

 

 

 

Comments are closed.