Het is zeker. Na maanden van zoeken, hopen, fantaseren en doorspitten van interieur-, woon- en makelaars-websites, hebben we vorige week fantastisch nieuws gekregen: we gaan verhuizen! Ok, het is geen koophuis, maar het is wel minstens twee keer zo groot als ons huidige appartementje. De woning ligt in een karakteristiek pand in Breda, een woning in een voormalig schoolgebouw. Dat betekent hoge plafonds, veel ramen en grote kamers. Helemaal super dus, de verhuizing is alleen wel al over twee weken. Slik.

Op dit moment is het hier dus nogal hectisch in huis (understatement). De kitesurferleraar regelt de praktische zaken, ik ben voornamelijk bezig met de wilde interieurplannen in mijn hoofd en op het moodboard op de koelkast. En Blikkie, die loopt voornamelijk in de weg. Maar dat deed hij eigenlijk altijd al.

Op zich ben ik al vrij ver met de basis van het interieur. Ik heb gekozen voor een eiken vloer in oud grijs. Geen houten vloerdelen, maar lamel parket. Dat is toch iets praktischer en makkelijker te leggen. De nieuwe woning is vrij breed en dan is de kans groot dat houten vloerdelen echt heel erg gaan werken en verschuiven. Daarnaast is het een huurhuis, lamel parket is volgens mijn bekenden makkelijker mee te nemen naar een nieuwe woning. Wel erg spannend, het is natuurlijk nog maar de vraag of deze vloer goed tot recht komt in het nieuwe huis.

Hanging Flower Pot van Gabriella Asztalos

De muren en kozijnen worden wit, de gordijnen ook, ik wil het licht houden in huis. Wel zag ik onlangs van Histor een prachtige groene verf, die wil ik zeker gebruiken. In combinatie met de houten vloer en mijn geplande binnentuin (met hangende planten zoals die van Gabriella Asztalos), zal dat echt een prachtig geheel vormen.

Dit interieur blog biedt natuurlijk een perfecte mogelijkheid om van mijn huis een showcase te maken. Ik zal de vorderingen hier zeker bijhouden en hoop daarbij op kritiek en tips van mijn lezers (hint).

26 April krijgen we de sleutels, nu dus weer snel terug naar de verhuisdozen. I’ll keep you posted:)

Comments are closed.