Hallo! Ik ben Eefje.

Ik ben een enthousiaste, gedreven vrouw met een passie voor interieur en (vintage) design. Ik word geprikkeld door goede kwaliteit, mooie vormen en gedurfde, maar tijdloze ontwerpen. Ik ben nieuwsgierig, maar ook een beetje eigenwijs en koppig. Ik ben benieuwd naar jouw mening over interieur design, maar ik wil mijn smaak ook graag met jou delen.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in verre landen, vreemde culturen en sprookjes van overal op de wereld. Ik was altijd graag van huis, bij vriendinnetjes uit de buurt of buiten op ontdekkingsreis. In mijn dromen ging ik de hele wereld over. “In het echt”‘ namen mijn ouders mijn zus en mij mee op reis in Europa. Ik heb er een voorliefde voor Toscane aan overgehouden.

Eefje in Zuid-Afrika
Met oude beetle en nieuwe hond in Zuid-Afrika

Mijn reislust kwam pas echt op gang toen ik een half jaar in Spanje studeerde. De Spaanse taal, de rijke cultuur en het buitenleven, wat een feest was dat. Ik besloot te genieten van het leven, net zo goed als de Spanjaarden dat deden. Terug in Nederland koos ik dan ook voor een opleiding waar ik misschien wel helemaal niets aan zou hebben, maar waardoor ik bijna genoodzaakt zou zijn meerdere keren een tijd in het buitenland te bivakkeren.

Tijdens mijn studie kwam ik voor het eerst in Azië. Nooit meer zal ik vergeten hoe ik voor het eerst de geuren en kleuren van Thailand in me op nam. Het groen, de mensen, het eten, de stranden, maar vooral de Aziatische bouwstijl, stoffen, gebruiksvoorwerpen en het interieur niet te vergeten. Ik was op slag verliefd.

Na deze eerste verre reis kwam ik met diverse producten thuis, waaronder een Boeddha voor mijn moeder (helemaal meegesleept in mijn handbagage), een prachtig Thais dekbedovertrek, kussenhoezen en een zware zilveren armband (veel te slecht afgedongen). Die laatste was overigens geen miskoop, het ding valt van het velen dragen bijna uit elkaar.

Mijn volgende avontuur was een 6 maanden durende stage in het noorden van Namibië. Ik zal er niet teveel over uitweiden, maar jee, wat had ik het zwaar daar. Wel heb ik er prachtige manden, schalen en beelden aan overgehouden (zie bijvoorbeeld http://oshikukubasketproject.org).

Mijn laatste lange buitenland ervaring was Kaapstad. Mijn vriend, een stoere kitesurf leraar, kreeg de kans surfles te geven in Zuid-Afrika. Natuurlijk ging ik mee, de zware tijd in Namibië was ik natuurlijk al lang vergeten. En natuurlijk verzamelde ik weer een heel interieur bij elkaar. En dat niet alleen, ik nam ook een zwerfhond in huis (die fijn weer al mijn nieuw aangekochte interieurartikelen kon slopen).

Inmiddels wonen wij (en Blikkie de hond) alweer een tijdje in Nederland. Maar nog steeds zijn weekend trips, weekjes kitesurfen of wintersport reden genoeg om producten voor het interieur thuis in Nederland te verzamelen. Vazen, lampen, kleden, hangmatten, ligbedden, beelden, stoelen en ga zo maar door. Natuurlijk weet ik dat veel van die interieur items ook best wel online te krijgen zijn, maar het uitzoeken op lokale markten, het afdingen en natuurlijk het zelf meeslepen, zijn rituelen geworden waar ik niet meer zonder kan. Ik weet trouwens ook dat ik niet de enige ben, ik heb vriendinnen die liever met een vrachtwagen of aanhangwagen op vakantie gaan dan met hun partner. Met mij valt het dus eigenlijk nog best wel mee.  Interieurblog.com is een initiatief van Eefje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *