Steeds vaker word ik geraakt door Scandinavisch design. Ik word blij van de rust, de eenheid, de kleuren en het gebruik van hout. Ook fijn: de Scandinavische design interieurs zijn leefbaar zijn en duurzaamheid staat in een hoog vaandel. Nu stuitte ik onlangs op Muuto. Een fantastisch initiatief dat veelbelovende Scandinavisch designers op de kaart zet. De naam Muuto komt van het Finse woord muutos en betekent zoiets als, heel toepasselijk, nieuw perspectief.

Muuto heeft een superfijne website en een collectie waar je helemaal vrolijk van wordt. Er zijn dan ook een paar items die ik echt graag met jullie wil delen (met dank aan Line van Muuto voor de foto’s): Muuto_receptie Prachtig opbergsysteem ontworpen door Pil Bredahl

 

adaptable_and_e27 E27 Pendant lamp ontworpen door Mattias Ståhlbom 

 

restore_cosy Restore Storage baskets ontworpen door Mika Tolvanen

Bezoek vooral ook zelf eens de Muuto website. Er zijn overigens ook diverse verkooppunten van de Muuto designers in Nederland, je kunt onder andere terecht bij Frozen Fountain (Amsterdam), L.A. Lichtarchitektuur vof (Breda) en Studio 40 (Den Haag).

4 Comments on Scandinavisch design

  1. Wat is Scandinavisch design toch mooi. De eenvoud van de lampen spreken mij erg aan! Vooral een hoop van deze lampen bij elkaar maken de eetkamer af.

  2. Super combinatie, klassieke betimmering en moderne meubelen. Super! En dan praat ik natuurlijk over de 2de afbeelding.