1. Miss Moss

 

Natuurlijk mag op mijn interieurblog een Zuid-Afrikaans interieurblog niet ontbreken. Diana van Miss Moss laat op haar blog de meest prachtige huizen zien. De Afrikaanse invloeden, het eenvoudige design van de website en de fijne manier van schrijven maken het mijn favoriete blog!

2. Emmas Designblogg

Emma’s blog straalt rust en eenvoud uit. Deze blogger en interieur styliste uit Stockholm weet me met haar foto’s urenlang te boeien. Aangezien Emma al in 2005 begon met bloggen, heeft ze inmiddels een groot archief opgebouwd. Ideaal voor de luie/katerige zondagmiddag op de bank!

 

3. SF Girl By Bay

Bohemian style, ik ben er gek op!  Supercreatief, vrolijke en vrouwelijke accessoires, prachtige foto’s, korte teksten en een categorie met vintage. Need I say more?

 

4. Material Girls

Blog van designers, voornamelijk gericht op Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles and New York. De beste lokale interieurshops, evenementen en designers worden besproken. De grafische elementen binnen dit interieurblog zijn echt fantastisch.

 

5. Designspotter

Dit Duitse blog behoort in mijn ogen zeker tot de beste interieurblogs wereldwijd. Ik houd van Duits design. Designspotter biedt ook een webshop en vacatures in de interieur branch, dagelijks worden er nieuwe design items en evenementen gepost. Wil je op de hoogte blijven van de laatste design en woontrends, dan is dit het interieurblog om te volgen.

 

6. April and May

Zoals op de homepage mooi staat weergegeven: April and May is a home, a story, feeling and a smile. En inderdaad, dit interieur blog (van eigen bodem) laat je zeker glimlachen: Een lust voor het oog, een blog naar mijn hart. Een groot archief, een rustige layout en de mooiste foto’s. Op zoek naar interieurtips voor de kinderkamer? Dan ben je op het April and May mini gedeelte aan het juiste adres.

 

7. Petite Passport

 

Dit blog is misschien niet geheel gericht op interieur design alleen (reizen en horeca hotspots staan ook centraal), maar er komen posts met prachtige producten naar voren. Als je zoals ik ook van reizen en stedentrips houdt, dan zeker dit blog volgen!

 

8. Ikeahackers

Visueel gezien misschien niet de beste, maar in het rijtje beste interieurblogs wereldwijd, komt hij als concept toch zeker in de top 10 terecht.Voor iedereen die inspiratie nodig heeft om Ikea meubels op te leuken. Op interieurblog staan Ikea producten centraal, maar dan wel omgebouwd/opgepimpt/aangekleed door de blogger “Jules” (en haar lezers wereldwijd). Heb jij een ikea product verbeterd tot een uniek item dat gezien MOET worden? Vooral een hack posten dan.

 

9. DesignMilk

Ook dit blog is al een hele tijd 1 van mijn favoriete interieur blogs. Misschien ook wel omdat er ook een Dog Milk gedeelte is, mensen met een hond, zoals ik , doen er inspiratie op.

 

10. VTwonen

Nog een blog van Nederlandse bodem. In 2012 genomineerd als ‘ website van het jaar’ in de categorie ‘Huisvesting & interieur’. Vooral de duidelijke foto’s en goede tips helpen mij bij mijn eigen interieur.

 

Tot slot: Mijn moeder deed vroeger inspiratie op in Duitse woonmagazines (Nederlandse interieurbladen waren er destijds nauwelijks). Gelukkig zijn interieurfanaten van nu gezegend met tal van magazines EN het wereldwijde web. Ik word blij van bovenstaande blogs, ze zijn een inspiratie voor mijn eigen blog en wakkeren daarnaast mijn zin om te shoppen en reizen opnieuw aan. Welke interieur blogs inspireren jou?

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments on De top 10 van beste interieurblogs wereldwijd!