Ik ben gek op vintage. Kleding, auto’s, interieur. You name it, i like it. Helaas ben ik niet de enige die er zo over denkt. Het wordt steeds moeilijker een vintage meubel op de kop te kunnen tikken, zonder daarbij een absurd bedrag af te moeten rekenen.

Ik vraag me af wat nu die enorme aantrekkingskracht is van vintage meubelen. Is het een hang naar vroeger? Een tijdloze kwaliteit? Een perfect ontwerp? Tijdloos design? Ik ben er niet over uit, wel weet ik dat de aantrekkingskracht blijft.

Even een opsomming van mijn favorieten en tevens best verkochte (en in ieder interieurmagazine en zichzelf respecterende villa terugkomende) vintage meubelen. Met dank aan www.thegoodolddayz.fr voor de fantastische foto’s:
1.    Barcelona Chair (Ludwig Mies van der Rohe voor Knoll, 1929)

2.    De Sede Skeleton Sofa

3.    Culbuto by Marc Held (1967)

4.    Lounge Chair (Charles en Ray Eames, 1956)

 

5.    Vlinderstoel 3107 (Arne Jacobsen voor Fritz Hansen, 1955)


6.    Ball Chair(Eero Aarnio voor Adelta, 1966)

Eero Aarnio for Adelta

7.    Hanging Bubble Chair (Eero Aarnio, 1968)

by Eefjev

8.    Chaise Longue LC4 (Le Corbusier, 1928)

Chaise Longue LC4 (le Corbusier)

Aangezien mijn budget helaas niet zover reikt dat ik deze meubelen zelf allemaal kan aanschaffen, verplaats ik me geregeld naar diverse vintage winkels. Ik word (onder andere) blij van Hello Design in Breda,  De Tijdspiegel in Chaam, Urbindsign in Vlaardingen, Fabulous and Vintage in Amsterdam en Kikke Spulle en Nummer 13 in Rotterdam.

Ik wens je veel plezier met shoppen!

Comments are closed.